Етюди по история и култура на Волжките българи - Георги Владимиров

Етюди по история и култура на Волжките българи
Автор: Георги Владимиров
Обем: 176 стр.
Формат в мм.: 140х215
Издател: ИК "Изток Запад"
Мека подвързия
Дата на включване: 2019-07-14
Нашата цена: 11.83 лв
 

Новата книга на д-р Георги Владимиров със сигурност ще предизвика интереса както на научните среди у нас и в чужбина, така и на широката читателска публика. Д-р Владимиров е отличен познавач и утвърден изследовател на волжкобългарската проблематика, автор на поредица книги и около стотина студии и статии, да не говорим за научно-популярните му публикации и медийни изяви.

Иска ни се да се надяваме, че „Етюдите“ ще привлекат вниманието на онези, от чиято активна позиция в прекия смисъл на думата зависят отношенията ни с нашите исторически родственици. Време е родната дипломация, научният и културният елит, университетите, гражданските структури и т.н. да насочат вниманието си към наследниците на волжките българи в редица градове и области на Руската федерация. Още повече че тяхното отношение към нашата България е белязано от симпатия и готовност на сътрудничество. Книгата на д-р Георги Владимиров поражда и такива размисли – още една причина да оценим високо нейната поява.

- Проф. д-р Пламен Павлов

Георги Владимиров е доктор по история, магистър по теория и история на културата. Автор и съавтор на повече от 10 книги и над 100 научни статии, публикувани у нас и зад граница. Утвърден изследовател на историята и културата на българите по Средна Волга през Средните векове.