Празнината - Катерина Върмет

Празнината
Автор: Катерина Върмет
Обем: 352 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "ЖАР"
Мека подвързия
Дата на включване: 2019-07-24
Нашата цена: 15.47 лв
 

"Обикнах тази книга - затрогваща и истинска... Завършен писател, който ще стигне далеч." Маргарет Атууд

"Празнината" на канадката с метиски произход Катерина Върмет печели наградата на Amazon за дебютен роман на 2017 г. Това е историята на няколко поколения жени със силен дух, устояващи въпреки провалите им с мъжете и благодарение на тях. Потресаващо реалистичен сюжет, зареден с особена поетичност и с удивителна сила на внушение. Читателят попада в магията на един непознат свят, чиито обитатели са съхранили традициите и мъдростта на своята общност.
Стела се обажда в полицията, когато вижда човек в беда близо до дома си. Като малка нарекла мястото Празнината - тясна, запустяла и опасна, потънала в сняг ивица земя.
В низ от редуващи се разкази хората, свързани пряко и косвено с жертвата - разследващите полицаи, семейството и приятелите - споделят личните си истории, водейки ни към фаталната нощ. Върмет ни представя десет припокриващи се гледни точки, включително и на мъртвата Рейн, майката на Стела, чрез които не само бавно и обмислено разплита възела на престъплението, но и ни прави съпричастни към историята на семейство метиси в родния ѝ град Уинипег.

Катерина Върмет е канадска писателка, която произхожда от сърцето на метисите - Уинипег, Манитоба. Тя се застъпва за правата на индианците и протестира срещу равнодушието на правителството и медиите към проблемите на нейния народ.