Потрепващите - Тед Козматка

Потрепващите
Автор: Тед Козматка
Обем: 344 стр.
Формат в мм.: 145х210
Издател: ИК "Ибис"
Мека подвързия
Дата на включване: 2019-08-22
Нашата цена: 14.47 лв
 

„Ако Стивън Хокинг и Стивън Кинг напишат заедно роман, ще се получи „Потрепващите“. Блестящ, обезпокоителен и красиво разказан." – ХЮ ХАУИ

Квантов физик шокира света със смайващ експеримент, който разпалва конфликт между науката и теологията, свободната воля и съдбата, и предизвиква сили, за чието съществуване никой досега не е подозирал.

Ерик Аргус е провалил се учен. Предишните му изключителни постижения сега помрачават както репутацията му, така и здравия му разум. Но стар приятел му дава още един шанс.

Ерик има три месеца, за да проведе ново проучване и решава да повтори парадоксалния експеримент с двойния процеп, за да види с очите си мистериозната двойствена природа на светлината и материята. Едно просто, но безпрецедентно заключение от експеримента се превръща в смайващо прозрение за човешкото съзнание и структурата на Вселената.

Откритието е приветствано и заклеймявано в еднаква степен, но никой не може да предскаже докъде ще доведе истината. И докато Ерик се опитва да разбере произтичащите от експеримента последствия, той трябва да се измъкне от загадъчните си преследвачи, които смятат, че вече знае твърде много.