Поглед към най-древната култура в нашия свят - Лила Захариева

Поглед към най-древната култура в нашия свят
Автор: Лила Захариева
Обем: 155 стр.
Формат в мм.: 165х240
Издател: ИК "АИ "Проф. Марин Дринов""
Мека подвързия
Дата на включване: 2000-12-03
Нашата цена: 6.72 лв
 

Кога, в кои географски области, кои народи и раси поставят културното начало? Какви енергии са познавали най-древните цивилизации, за да пренасят и влагат в храмове, гробници и пирамиди огромни каменни блокове (мегалити) с тежест над 1000 тона? Каква е тайната за ориентацията на величествените архитектурни творения към определени небесни тела? От къде древните са черпели познания по космология, астрономия, астрология, математика, сферична геометрия и други науки? Как да си обясним смайващите до днес постижения в областта на хидромелиорациите, благоустройството на пътища, акведукти и водохранилища?
Докъде може човешкият поглед да проникне през пластовете на хилядолетията и да узнае кога е запалена първата духовна светлина, кога се с появила първата идея за затваряне на пространството, първият архитектурен мироглед?
Съвременната наука няма нито точни, нито изчерпателни отговори на тези въпроси. На тях е посветена тази вълнуваща книга, в която авторът пресъздава достоверна историческа картина на културното начало в развитие - до високите нива на цивилизованост, недостигнати и до днес.