Пътешествие като на кино - Андрю Маккарти, Дон Джордж

Пътешествие като на кино
Автор: Андрю Маккарти, Дон Джордж
Обем: 264 стр.
Формат в мм.: 140х210
Издател: ИК "Вакон"
Мека подвързия
Дата на включване: 2019-09-04
Нашата цена: 8.19 лв
 

Приключения по време на пътешествия, разказани от известни актьори, режисьори и сценаристи.

Основната идея зад този сборник е съвсем проста: актьорите са разказвачи на истории още от времената на древните гърци. А откакто Холивуд излезе извън рамките на киностудиата, тези разказвачи пътуват до отдалечи кътчета на планетата, за да разказват своите истории.

„Холивудските типажи“ са номади, от една страна заради работата си, но често и по природа. Актьорите пътуват с широко отворени очи и наострени уши – понякога го правят несъзнателно, друг път нарочно. Те постоянно търсят характери, вглеждат дори в най-малките детайли от поведението на хората или промените на гласа им, събират цялата тази информация, за да си я припомнят след време и да използват в някоя роля. Авторите на сборника решават да помолят някои от тези странстващи разказвачи да разкажат своите най-лични, вдъхновяващи, забавни, смущаващи и човешки истории, преживени по време на пътешествията им. Резултатът надхвърли нашите очаквания: тридесет и трите истории, написани от прочути актьори, режисьори и сценаристи от целия свят са богати, ярки и дълбоко лични. Всички истории са се случили на най-различни места по света, различават се по своите сюжети и настроение, но има нещо, което ги обединява: пътуването по широкия свят може да направи живота ни по-хубав, по-весел, изпълнен със знания – може да го промени.

Андрю Маккарти е актьор, режисьор и автор на пътеписи. Снимал се е в повече от двадесет филма, сред които „Красиви в розово“, „Огън на свети Елмо“, „На дъното“, „Клуб „Радост и късмет“ и „Водопадите Мълхоланд“. Участва в бродуейската пиеса Side Man, отличена с награда „Тони“, както и в пиесата The Boys of Winter. Снимал се е в няколко телевизионни сериала, включително в два сезона на „Триумфът на червилата“. Режисира няколко серии от известния тв сериал „Клюкарката“. Сътрудник и редактор в списание National Geographic Traveler. Негови статии са публикувани в Atlantic, Slate, Travel + Leisure, Bon Appétit, Islands, Afar и National Geographic Adventure. През 2010 г. получава наградата за Пътуващ журналист на годината на Асоциацията на американските журналисти пишещи за туризъм.

Дон Джордж е редактор на редица пътеводители и книги на Lonely Planet, включително A Moveable Feast, The Kindness of Strangers and Tales from Nowhere. Автор и на Lonely Planet Guide to Travel Writing. Дон е редактор на отдела за пътешествия на Lonely Planet, редактор в San Francisco Examiner & Chronicle и създател и редактор на раздела Wanderlust на интернет портала Salon.com. В момента е автор, редактор и колумнист в National Geographic Traveler, редактор и блогър в Gadling.com и редактор на списанието за литература и пътешествия Recce (www.geoex.com/recce). Дон често участва в телевизионни и радиопредавания като експерт по туризма и организира беседи с известни писатели. Съосновател и председател на ежегодната конференция за автори на книги за пътешествия и фотографи Book Passage.