Чифтоядците - Павел Шрут, Галина Миклинова

Чифтоядците
Автор: Павел Шрут, Галина Миклинова
Обем: 192 стр.
Формат в мм.: 160х230
Издател: ИК "Изида"
Мека подвързия
Дата на включване: 2019-09-04
Нашата цена: 13.64 лв
 

Те са малки и почти незабележими. Но ако пак ви липсва някой чорап, значи живеят и у вас. Феноменалната история, спечелила сърцата на деца и възрастни в цяла Европа, сега е наред да омае и изкушените от четенето в България. Смешна, динамична, пълна с приключения и неочаквани обрати, книгата е дело на чудесния творчески тандем Павел Шрут и Галина Миклинова. Потърсете я в книжарниците още днес. Защото въпросът е… на чорап и смърт.

Успехът на книгата е толкова голям, че има 2 продължения до смъртта на единия автор - Павел Шрут, в края на миналата година. Другият е чешката художничка Галина Миклинова, която измисля тези същества, които ни крадат по 1 чорап от чифта и на нас все ни се налага да го търсим.
Ето и любопитни неща за "Чифтоядците":
- Все едно четем история за самия Джеймс Бонд, но с един малък чифтоядец в главната роля.
- Първоначалната идея за „ЧИФТОЯДЦИТЕ“ била да се създаде чешки вариант на историята за Хари Потър, но се получава нещо съвършено различно и оригинално.
- Пълнометражният анимационен филм е режисиран от самата Галина Миклинова.
- Манията по странните същества се изразява и в пускането на специална колекция чорапи с цветовете на отделните чифтоядци.
- Книгата се радва на любовта на деца и възрастни в много европейски страни.

Историята в книгата:
Чифтоядците са странни и загадъчни създания, чието съществуване винаги сме подозирали, макар и без доказателства. Основната им храна са... нашите чорапи. Но имат един важен принцип: винаги изяждат само единия от чифта. Туламор-старши обаче иска да промени правилата. Добре, че е Хихльо, който решава да защити честта на чифтоядците. В историята се намесват още разсеяният господин Лаврентий, както и смахнатият учен Къдрафиол. Но май и те ще си намерят майстора, когато на пътя им се изпречи ужасяващата чифтоядска банда на Дедерон Камата.
Това е приключение, в което чорапите хвърчат на всички страни, а напрежението се покачва с всяка страница. Написана с невероятно чувство за хумор от Павел Шрут и илюстрирана прекрасно от Галина Миклинова, „Чифтоядците” бързо и лесно се превръща в семейно забавление и страст. Само отгърнете първата страница. Защото въпросът е... на чорап и смърт!