Изкуство на войната - Стратегически загадки - Ричард Галънд

Изкуство на войната - Стратегически загадки
Автор: Ричард Галънд
Обем: 224 стр.
Формат в мм.: 170х240
Издател: ИК "Книгомания"
Твърда подвързия
Дата на включване: 2019-09-29
Нашата цена: 18.11 лв
 

ПРЕМЕРЕТЕ СЪОБРАЗИТЕЛНОСТТА СИ СЪС СУН ДЗЪ, НАПОЛЕОН, РОМЕЛ И МНОГО ДРУГИ

„ВЪРХОВНОТО ИЗКУСТВО НА ВОЙНАТА Е ДА ПОДЧИНИШ ВРАГА БЕЗ БОЙ.“ – СУН ДЗЪ

Преди повече от 2500 години Сун Дзъ – един от най-великите тактически мислители на всички времена – написва военния трактат „Изкуството на войната“, който и днес все още се преподава на многообещаващите млади офицери. „Изкуство на войната – стратегически загадки“ предлага 80 загадки, всяка от които е вдъхновена от мъдростта на Сун Дзъ и които определено ще осигурят на всеки генерал „по пантофи“ сурова военно-стратегическа тренировка.

Тук ще можете да размишлявате върху 40 истински сценария за битки, които обхващат 10 времеви периода и развеждат читателя из бойните полета от Древна Гърция и Рим до Американската гражданска война и Втората световна. Като използвате исторически сведения и карти на разположението на войските, вие трябва да надминете най-великите пълководци на всички времена, за да поведете вашите войници към славата.

Всички съвети на Сун Дзъ – за гъвкавостта, преговарянето и измамата – ще бъдат изпробвани, за да дадат на всеки бъдещ пълководец шанс да развие своите военни умения.