Емоционалната интелигентност 2.0 - Травис Брадбери, Джийн Грийвс

Емоционалната интелигентност 2.0
Автор: Травис Брадбери, Джийн Грийвс
Обем: 240 стр.
Формат в мм.: 140х215
Издател: ИК "Изток Запад"
Мека подвързия
Дата на включване: 2019-10-06
Нашата цена: 14.56 лв
 

Образование. Опит. Познания или интелектуална мощ. Нито едно от изброените не е адекватен показател защо едни хора успяват, а други не. Къде е разковничето на успеха тогава?

Оказва се, че не коефициентът на интелигентност определя колко успешни ще бъдем в личния и социалния си живот, а емоционалната ни интелигентност. Именно тя е в основата на успешната комуникация, на кариерното израстване и на щастливите връзки. За разлика от коефициента на интелигентност, който е неизменна величина, емоционалната интелигентност не е константа. Можем да подобрим нивото й, като опознаем емоциите си, осъзнаем какво ги поражда и се научим да ги владеем.

Настоящата книга е практично ръководство за бързо повишаване на емоционалната интелигентност. След като направите теста към книгата и разберете какъв е вашият коефициент на емоционална интелигентност, може да проследите проблемните за вас области и да изберете определени стратегии и техники, с които да повишите резултатите си. Понякога с малка промяна може да постигнете драстично подобрение във всички области на живота.

Всички чувстващи същества имат съзнание, но само хората притежават забележителен интелект. Като човешки същества сме подложени на постоянен поток от положителни и отрицателни мисли и емоции, а това, което ни отличава, е, че сме способни да се променяме към по-добро. „Емоционална интелигентност 2.0“ обяснява кратко и ясно как творчески да се справим с емоциите и да използваме интелекта си в свой интерес.

- Далай Лама

Тази книга представя изобилие от практични открития и обръща особено внимание на повишаването на коефициента на емоционалната интелигентност. Проучванията дават убедителни доказателства, че той е по-важен от коефициента на интелигентност в почти всички роли в живота на човека и в много случаи оказва по-голямо влияние върху лидерските качества на личността.

- Стивън Кови, автор на бестселъра „Седемте навика на високоефективните хора“