Да убиеш SS - Бил О Райли, Мартин Дъгард

Да убиеш SS
Автор: Бил О Райли, Мартин Дъгард
Обем: 240 стр.
Формат в мм.: 168х240
Издател: ИК "Изток Запад"
Мека подвързия
Дата на включване: 2019-10-06
Нашата цена: 15.47 лв
 

След края на Втората световна война е даден обет, че зверствата на Третия райх никога няма да се повторят. В първите след­военни дни обаче много от извършителите на тези ужасяващи престъпления успяват да се укрият. Сред тях са Йозеф Менгеле, Ангела на смъртта от „Аушвиц“; Мартин Борман, личният секретар на Хитлер, и Адолф Айхман, вероятно най-безпощадният от нацистките злодеи.

С мисията военнопрестъпниците да бъдат издирени и изправени пред съд са се нагърбили „ловците на нацисти“: американски адвокат, сражавал се във войната; германски прокурор, подписал някога клетва за вярност към нацисткия режим; френски евреин и неговата съпруга германка; агенти от МОСАД и един оцелял от лагерите на смъртта.

„Да убиеш SS“ е разказ за тази невероятна сага. Написана с увлекателността на трилър, това е най-новата книга от поредицата „Да убиеш...“ на Бил О’Райли и Мартин Дъгард, която включва някои от най-търсените заглавия на американския книжен пазар.

Бил О’Райли е влиятелен американски журналист, извоювал изключителна популярност с публицистичните си предавания и четиринайсетте си документални книги.

Мартин Дъгард е журналист и автор на няколко исторически бестселъра, както и съавтор на пет от книгите от поредицата „Да убиеш...“.