Напълно откровеният дневник на един индианец на половин работен ден - Шърман Алекси

Напълно откровеният дневник на един индианец на половин работен ден
Автор: Шърман Алекси
Обем: 236 стр.
Формат в мм.: 148х215
Издател: ИК "Калиграф"
Мека подвързия
Дата на включване: 2019-10-07
Нашата цена: 15.47 лв
 

Джуниър живее в индианския резерват Спокан. Рисува комикси. Родил се е с цял куп здравословни проблеми и всекидневно е тормозен от другите деца, с изключение на най-добрия му приятел. Решен да се образова, Джуниър напуска резервата, за да учи в училище за бели хора в съседното фермерско селце, където единственият друг индианец е училищният талисман. Макар и заклеймен като предател от своите хора и преживял огромни трагедии, Джуниър се впуска в живота с остроумие и хумор, като открива в себе си неподозирана сила.
Написан с неподправена искреност и чувство за хумор, „Напълно откровеният дневник на един индианец на половин работен ден“ е първият юношески роман на Шърман Алекси. В него авторът разказва за перипетиите на едно момче без късмет, решено да излезе от рамката, в която всички го поставят.

„Превъзходен във всяко отношение.“

Нийл Геймън

Носител на редица литературни награди, автор, поет и филмов продуцент, Шърман Алекси е отличен от престижното литературно списание GRANTA за най-добър автор на юношески роман („Напълно откровеният дневник на един индианец на половин работен ден“) и е възхваляван от американския всекидневник „Бостън глоуб“ за своя изключителен принос към американската литература.

Алекси е един от най-известните и обичани съвременни автори на американската литературна сцена. Редица негови произведения получават награди и признание, включително Reservation Blues и сборниците с разкази Ten Little Indians и The Lone Ranger and Tonto Fistfight in Heaven. Живее в щата Сиатъл, САЩ.