Фантомна болка - Олег Рой

Фантомна болка
Автор: Олег Рой
Обем: 304 стр.
Формат в мм.: 140х210
Издател: ИК "Гнездото"
Мека подвързия
Дата на включване: 2019-10-20
Нашата цена: 14.51 лв
 

Какво би направил, ако можешe да пренапишеш миналото и да си върнеш живота обратно

Представете си, че след смъртта си, попадайки в отвъдното, получавате шанс да се върнете към живота и да изживеете още 33 години! Чудесна възможност, нали? Само че има едно условие – трябва да поправите своя фатална грешка. Не ви казват каква е тя, а вие не помните нищо – нито за себе си, нито за живота си.

Алексей получава този шанс и приема предизвикателството. Но за да поправи миналото, той трябва да се превъплъти последователно в трима души и да избере живота на един от тях за следващите 33 години. Трима души, загинали едновременно от ръката на убиец.

„Ти си умрял, по-точно си убит. Но ти не си единствената жертва. По същото време са убити още няколко души. Ти не помниш, разбира се, кой от всички си бил – иначе играта нямаше да има смисъл...

Давам ти шанс. Онзи втори шанс, за който всички вие така отчаяно се молите. Ти ще живееш по девет дни като всеки един от тримата убити. Постарай се да ги разбереш и да ги обикнеш. Или пък да ги намразиш... каквото се получи. После ще се върнеш тук и ще направиш своя избор – ще посочиш в чий образ искаш да продължиш да живееш.“

С изтрити за земното си минало спомени, Алексей изживява последните девет дни на всеки от тримата убити. Той не знае защо трябва да се превъплъти точно в тези хора, защо са загинали, кой ги е убил, нито дали е един от тях. Но когато влиза в кожата им, по някакъв начин те му стават близки, в тях той открива нови и непознати емоции, потапя се в техните съдби, съпреживява болките им и се опитва да разреши техните дилеми.

Но къде в тази заплетена история е неговата собствена грешка? Как да я поправи? Какво би могъл да промени за девет дни? И как да реши на кого да даде шанс да живее още 33 години? Изборът е труден, а отговорността – колосално тежка.

"Играта“ се оказва сложна и пълна с изкушения и екзистенциални въпроси. Алексей не знае къде е попаднал – в Ада или в Рая. Не знае кой е този, който ръководи „играта“. И защо точно той е получил шанса да продължи да живее.

Всъщност кой знае какво ни очаква след смъртта? Дали наистина се озоваваме в Ада или в Рая? Изправяме ли се пред някого, за да отговаряме за земния си живот? А може би адът и раят са в самите нас, през целия ни живот. Може би по-важното е как живеем днес, тук и сега, какви постъпки извършваме, какви решения взимаме и как се отнасяме с човека до нас.

„... извън теб няма нито бог, нито дявол. Ти, както и всичко останало на този свят, си част от една обща система и извън теб съществуват само връзките, които я образуват. Вътре в теб се съдържа всичко – от висотите на рая до дълбините на ада. Ти избираш на какво и на кого да служиш. Толкова е елементарно. А вие сте измислили и бога, и дявола само за да избягате от личната отговорност.“

Ако всеки от нас можеше да изживее макар и няколко дни от живота на човека до себе си, може би светът щеше да изглежда по друг начин...

Тази книга ще ви накара да се замислите над много неща, ще ви помогне да се вгледате в собствените си малки и големи грешки и да преосмислите отношенията си с хората. Ще ви покаже колко лесно е да съдим другите, но колко различно изглежда всичко, когато сме в тяхната кожа, колко близка е нашата болка с чуждата болка... Защото всички сме хора, всички грешим и се борим за своето щастие. И сме свързани по един невидим начин, който прави Вселената цяла и хармонична. А когато нарушим тази хармония, трябва да понесем последствията от своите действия.

Ако шансът, който получава Алексей, ви се струва привлекателен, не чакайте края. Започнете още днес. Можете да промените много. Можете да избегнете фатални грешки. Просто се опитайте да се поставите на мястото на човека до себе си. Макар и за няколко дни. Съдете по-малко. Прощавайте повече. Живейте днес.

Представяме ви известния руски писател Олег Рой с романа „Фантомна болка“. Един философски роман за човешката същност, за доброто и злото и за неуловимата граница между ада и рая в самите нас. За грешките, които правим, и за шанса да започнем отначало. За любовта и прошката. И за отговорността на свободния избор.

Олег Рой разказва една завладяваща история, която ще ви срещне с ярки и интересни герои – всеки със своите мечти и стремежи, победи и загуби, емоции и страсти, всеки водещ своята лична житейска битка за щастие...

Но едно е сигурно – романът „Фантомна болка“ няма да ви позволи да го оставите, докато не стигнете до последната страница.

В Русия са продадени над един милион книжни копия от романа „Фантомна болка“, който заема първо място в топ 10 романа на Олег Рой.