CHATROOM - Хелен Фресвейк

CHATROOM
Автор: Хелен Фресвейк
Обем: 320 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Емас"
Мека подвързия
Дата на включване: 2019-10-24
Нашата цена: 11.83 лв
 

Сив юнски дъждовен ден, типичен за холандското лято. Възрастна семейна двойка намира край спирката за града две момичета - легнали в калта в необичайни пози, те не дават признаци за съзнание.

Няколко месеца преди това. Марсия и Флор, 15-годишни, съученички и най-близки приятелки, се срещат почти всеки ден след училище и влизат в чата. Там ги чакат срещи с непознати момчета - някои вълнуващи, други - отвращаващи. Но при всички случаи любопитни. Понякога се събличат пред уебкамерата на по-настоятелните. Какво толкова - нали не могат нищо да им направят в мрежата.
Един ден Флор най-неочаквано получава покана за пробна фотосесия от известна модна агенция - снимката й е стигнала дотам. Двете момичета се впускат в приключението, изпълнени с мечти за кариерата на модели. И с чистото съзнание на един млад човек, че всички хора в живота са добронамерени. Истината се оказва друга...

Това, което сполетява Марсия и Флор, не е единичен случай. Авторката Хелен Фресвейк, бивша полицейска служителка, се е срещала твърде често с млади момичета, жертви на злоупотреба и насилие вследствие на интернет измами. Настоящата книга, базирана на истински случай, тя написва, за да предупреди младите хора да не се доверяват на случайните запознанства в чата.
Книгата е номинирана за Наградата на Германия за детско-юношеска литература и е избрана от Младежкото жури на Холандия за книга на годината.