Жените в замъка - Джесика Шатък

Жените в замъка
Автор: Джесика Шатък
Обем: 400 стр.
Формат в мм.: 140х215
Издател: ИК "Изток Запад"
Мека подвързия
Дата на включване: 2019-11-17
Нашата цена: 20.02 лв
 

Мариане фон Лингенфелс се връща в някога величествения замък, принадлежал на дедите на съпруга Ж, но сега тънещ в разруха. Вдовица на един от лидерите на неуспешния опит за убийството на Хитлер през юли 1944 г., тя се опитва да спази обещанието, дадено на заговорниците: да открие и защити техните деца и съпруги, в случай че заговорът се провали.

Първо Мариане спасява шестгодишния Мартин – син на приятеля Ж от детинство, от нацистки дом за превъзпитание, където изпращат децата на „предателите на нацизма“. Отправят се към разрушения от войната Берлин, където изтръгва от ръцете на руските войници красивата му сломена майка – Бената. Мариане открива още една вдовица на човек от съпротивата – Аня, която също приютява в замъка. Трите жени се опитват да съберат отломките на живота си и да продължат напред. Травмата от преживяното обаче ги е белязала завинаги. Всички те крият тайни, съжаление и чувство за вина. Честността се оказва единственият път за изкупление и прошка.

„Жените в замъка“ е исторически портрет на един от най-трудните и мрачни периоди в човешката история. Разтърсващ разказ, рисуващ падението, но и величието на човешкия дух.

Джесика Шатък е бестселъров автор на Ню Йорк Таймс с романите си Жените в замъка, The Hazards of Good Breeding (Рисковете на доброто възпитание), финалист за наградата PEN/Winship и Perfect Life (Перфектен живот). Нейни творби са публикувани в авторитетни издания като Ню Йорк Таймс, Ню Йоркър, Гламър, Мадър Джоунс, Уайърд и Дъ Беливър.

Завършила е университета Харвард, има магистърска степен от Колумбийския университет. Живее със съпруга си и трите си деца в Бруклин, Масачусетс.