Изповедите на един книжар - Шон Битъл

Изповедите на един книжар
Автор: Шон Битъл
Обем: 448 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Еднорог"
Мека подвързия
Дата на включване: 2019-12-02
Нашата цена: 17.51 лв
 

В Уигтън, шотландски град, посветен на книгите, чийто календар е изпълнен с фестивали, срещи с писатели и всичко останало, свързано с вълшебната безкрайност на книгата, се намира най-голямата книжарница за книги на втора ръка. Собственикът й, Шон Битъл, става неочаквано автор на световен бестселър, когато решава да публикува своя дневник.

Очакват ни комични срещи с читатели, весели и тъжни случки из живота на книжаря, носталгия по доброто старо време, но и непоколебима вяра в неповторимата магия на хубавата книга.

Отново се появяват любимите герои на Шон Битъл, озоваваме се сред красивите пейзажи на Шотландия и се сблъскваме с проблемите на човек, опитващ се да преживее от търговия с книги с помощта на саркастичното си чувство за хумор и новата си, вярна, но невротична помощница със забележителния прякор Бабчето, пристигнала чак от Италия.

Шон Битъл е собственик на най-голямата независима книжарница за книги втора ръка в Шотландия, намираща се в града на книгите Уигтаун.

Когато не работи сред 100 000 книги в своята книжарница, той обича да се отдава на хобитата си - подслушване на клиенти, качване на смешни видеа в YouTube и стрелба по Киндъли на открито.