Мъртва точка - Греъм Нортън

Мъртва точка
Автор: Греъм Нортън
Обем: 272 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Колибри"
Мека подвързия
Дата на включване: 2020-01-19
Нашата цена: 14.08 лв
 

Животът в отдалеченото ирландско село Дънийн е спокоен и монотонен, но само привидно. Брид Риърдан посяга към чашката за утеха, изисканата Ивлин Рос смята живота си за пълен провал, а симпатичният сержант Колинс се е превърнал в лаком шишко. Тъмните тайни на селото започват да излизат наяве, когато на строителен обект случайно са открити човешки кости. Докато всички подозират, че жертвата е Томи Бърк, отдавна изчезналият любим на Брид и Ивлин, сержант Колинс се залавя с първото сериозно разследване в невзрачната си провинциална кариера и се натъква на старо любовно съперничество, стаен гняв, огорчение, скръб и разкаяние.

С характерното си язвително остроумие и с подкупваща откровеност Нортън анализира дълбоко противоречивата човешка природа и създава трогателен, мрачно комичен роман за различните лица на любовта, за изгубени и бъдещи възможности, за вероломство и почтеност, населен с пълнокръвни герои, които неусетно ще обикнете.

„Съкрушително красив и съкрушително трогателен роман.“
Дейли Експрес

„Емоционално сдържан и дълбоко проницателен.“
Сънди Таймс

„Един от най-автентичните дебюти през последните години: проникновен, без излишна езикова ексцентричност, с умело и нежно изградени убедителни образи. Наистина хубав роман.“
Джон Бойн, Айриш Таймс

Ирландецът Греъм Уилям Уокър, известен с екранното име Греъм Нортън (1963), е телевизионен и радиоводещ в Би Би Си, комедиант, писател, публицист и автор на рубрика във в. „Телеграф“. Осемкратен носител на наградата „Бафта“. Автор е на три публицистични книги и на два романа. Дебютът му в художествената проза, романът „Мъртва точка“, се радва на огромен успех. През 2016 г. получава Ирландската литературна награда в раздела „Популярна литература“ и става бестселър на в. „Сънди Таймс“.