Коварни планове. Том I от Пръв сред римляните - Колийн Маккълоу

Коварни планове. Том I от Пръв сред римляните
Автор: Колийн Маккълоу
Обем: 400 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Плеяда"
Мека подвързия
Дата на включване: 2020-01-19
Нашата цена: 18.20 лв
 

Сага за велики събития и за фатални човешки слабости, населена с незабравими мъже и жени – воини и сенатори, любовници и съпруги, високопоставени личности и хора от народа, – на които Колийн Маккълоу вдъхва нов живот. Водовъртеж от зрелища, страсти, великолепие, хаос: всички те – олицетворение на Древния Рим.
Ден първи на 110 г. пр. Хр. Двама от последните в дългата поредица от посредствени римски личности получават жадуваната мантия на консул. Сред присъстващите на церемонията са двама коренно различни мъже. Единият е Гай Марий – плебей и новобогаташ, жаден за власт. Не го е грижа, задето аристократите го презират заради липсата на добри маниери, за него е важно само едно – да осъществи плановете си. Неговата противоположност е неустоимо привлекателният Луций Сула – патриций до мозъка на костите си, но без пукната парђ. Той умело използва чара си, за да прелъстява куп жени (плащащи прескъпо за увлечението си по него) и така да си осигури разкошен живот – нетрудна задача за един амбициозен римлянин.
Тяхната безскрупулност и смелост ще промени из основи Римската република, вече разкъсвана от противоречия и заплахи срещу териториалната є цялост.
Това е Рим преди разрухата, Рим с идеали – консервативен, несъвършен, но управляван от благородни люде, готови на всичко в името на общото благо.