Войната на буквите - Людмила Филипова

Войната на буквите
Автор: Людмила Филипова
Обем: 552 стр.
Формат в мм.: 140х210
Издател: ИК "Ентусиаст"
Мека подвързия
Дата на включване: 2020-02-08
Нашата цена: 19.58 лв
 

В романа „Войната на буквите“ неповторимата Людмила Филипова съсредоточава творческия си талант върху един от най-важните моменти в българската история и разкрива житейските битки и предизвикателствата на цар Симеон, синовете му и техните най-големи противници.

Създаването, налагането и опазването на българската азбука е дело, с което не просто се гордеем – то ни определя като силен и непоклатим народ. В него обаче има намесена мистика, която остава неразбулена и до днес – кой е Черноризец Храбър и каква е скритата сила на буквите? Това е тайна, която преобръща съдбата на хиляди, предрешава битки и дарява неземни сили.

Власт, любов, манипулацияи епични битки се преплитат в историческия роман, разкриващ тайнствените събития зад един от най-емблематичните периоди в българската история. И едно от най-великите дела на българския народ и неговите апостоли на буквите.

Увлекателно и дръзко Людмила Филипова ни повежда из нашето минало. Имена, които знаем от камъни, музейни витрини и учебници, оживяват пред нашето въображение, оплетени в изкусна мрежа от премеждия, една голяма любов и битки за власт. Битки, които не се водят просто на бойно поле, а в светилища на писмеността, повдигайки важни въпроси. Битки, за които искаме да знаем още.

Зорница София, режисьор

Людмила Филипова е написала история за магичната сила на писмото, изригваща щом и където буквите се появят.

Етнос, религия, език или общите врагове могат да превърнат общността в нация. Но те и разделят… Людмила разкрива буквите като универсален обединител, хвърлящ мост над всеки обществен вододел. Може пък романът и буквите да вдъхновят към политическо смирение, помирение и мъдрост. „Войната на буквите“ може да спре войната на хората!

Д-р Соломон Паси

Ази, Буки, Веди – свещени букви, направили ни народ, устоял през мрачното Средновековие и османското иго. Омраза, кръв, интриги и любов съпътстват величавата битка азбуката да ни даде силата България да пребъде през вековете. Прочитайки тази книга, ще се почувствате горди, че сте българи.

Проф. Христо Пимпирев

„Войната на буквите“ разказва по един достъпен и завладяващ начин как се е формирала в едно изключително сложно време единната българска нация, религия и култура. Нещо, което е осигурило възможността да знаем и казваме гордо – ние сме българи.“

Доц. д-р Леандър Литов

Един от малцината писатели у нас, които не смятат, че жанрът е мръсна дума. Людмила Филипова не се ограничава в тематичния си избор; тя посяга към различни исторически епохи и географски реалии без излишна плахост и забърква интригуващи сюжети със замах и дързост, които понякога стряскат. Нейната естествена склонност към тайните и приключенията събужда интереса на широк кръг читатели.

Алек Попов, писател