Лято на Парк Авеню - Рене Роузън

Лято на Парк Авеню
Автор: Рене Роузън
Обем: 384 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Обсидиан"
Мека подвързия
Дата на включване: 2020-02-19
Нашата цена: 16.38 лв
 

„Момчетата от Мeдисън Авеню“ срещат „Дяволът носи Прада“ – достатъчно основание веднага да отворим тази книга.“
– PopSugar

Годината е 1965-а и Хелън Гърли Браун е първата жена, която става главен редактор на „Космополитън“. Тя ще спаси западащото списание, но и ще шокира Америка, като заложи на провокативни корици и немислими за публично обсъждане дотогава теми. Секс, любов, амбиции, кариера, проблеми в семейството, изневяра, интимни отношения – ще се говори за всичко, от което се интересуват жените. Без ограничения. Конфликтът с консервативните директори на Хърст Корпорейшън е неизбежен. Но бунтарката, написала скандалния бестселър „Сексът и неомъжената жена“, няма намерение да се предава. Времената вече са други.
Алис Уайс пристига в Ню Йорк, за да търси по-добър живот и професионално развитие. Мечтае да стане фотограф – нещо невъзможно в родното градче. Случайно отворилата се възможност да работи като секретарка на главния редактор в „Космополитън“ ѝ отваря вратата към един бляскав, но безмилостен свят. Алис ще направи всичко, за да помогне на Хелън Гърли Браун да успее, но ще преследва и мечтата си да се занимава с фотография. Защото вече е разбрала, че една жена може да иска всичко. И да го постигне.

Рене Роузън е американска писателка, автор на историческа литература. Родена е в Охайо и е завършила Американския университет във Вашингтон. Понастоящем живее в Чикаго, където работи по следващите си романи.

Рене Роузън обича да посещава книжни клубове и да общува активно със своите читатели. Последната ѝ книга е„Лято на Парк Авеню“.