Мортина и приятелят призрак - Барбара Кантини

Мортина и приятелят призрак
Автор: Барбара Кантини
Обем: 48 стр.
Формат в мм.: 140х200
Издател: ИК "Кибеа"
Твърда подвързия
Дата на включване: 2020-02-22
Нашата цена: 12.46 лв
 

Кое е тайнственото дете призрак, което се опитва да проникне във Вила Упадък в навечерието на мрачното празненство по случай Погребението на Старата година? Мортина решава да разкрие откъде се е взел новият ѝ сияещ приятел и заедно с вярната си хрътка албинос Скръбен организира шеметно разследване, което ще разтупти сърцето ѝ.

Още една книга от поредицата за момиченцето зомби, която се радва на международен успех и е преведена на повече от двайсет езика.

От блога:

В последната (засега) преведена на български книга за Мортина òправната синьорина избавя от беда изгубено момченце-духче, като изнамира забравеното му име. Морти, както винаги, е точна, в делата й цари ред и личи остър ум. Всичко се прави както трябва: проучване, разследване, проверка на хипотези, малка кражба (само защото е съдбовно необходима), тънко познаване на модата и прочее характеристики на професионалната детективска дейност. В крайна сметка децата разбират, а ние си припомняме, че единственият начин да спасим някого от изчезване е да запазим спомена за него. Ахааа, ето значи защо целите стени на вила Упадък са окичени със снимки от предзомбианския, тоест човешкия, период на целокупната Мортинина рода. От тях разбираме как са изглеждали в плът и кръв леля Упокойна, прачичо Фатален, баба Злокобна и дядо Гробовен, самата Морти като малка и т.н. [...]