Пеша из Хималаите - Левисън Уд

Пеша из Хималаите
Автор: Левисън Уд
Обем: 338 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Вакон"
Мека подвързия
Дата на включване: 2020-03-01
Нашата цена: 19.11 лв
 

Награда „Едуард Станфорд“ за най-добър пътепис за 2016 г.

Следвайки стъпките на великите изследователи Левисън Уд увлекателно разказва за своето пътешествие по древния Път на коприната към забравеното кралство Бутан отвъд безопасните туристически маршрути в „Пеша през Хималаите“.
Именно отвъд тези маршрути се крие истинският свят на Хималаите, в който по време на своето 2700-километрово пътешествие през Покрива на света бившият парашутист се сблъсква с природни бедствия, екстремисти, номади-пастири, шамани (и Далай Лама).
„Пеша из Хималаите“ е история за куража, издръжливостта и добрината на непознатите, която ще се хареса на скрития във всеки от нас пътешественик.

...

„Аз съм страстен пътешественик и фотограф. Пътувам, за да срещам и опознавам различни хора и места, а след това ги описвам в книгите си. Усещанията и емоциите, които ми дават тези пътешествия, не мога да сравня с нищо друго. Едни от най-интересните ми експедиции са по поречието на река Нил, в Хималаите и Централна Америка.
Планирам внимателно всяко пътешествие. Обмислям отделните етапи – началото, средата и края, като добавям щипка разнообразие и приключение между тях. Винаги оставям място и за доза здравословен риск, който контролирам с добро планиране и логистика. Избирам места далеч от познатото и търся срещи с местните, опитвам се да разбера какво превръща отдалечените и трудни за живеене пущинаци в дом за тези хора“.

Левисън Уд е изследовател и писател на пълно работно време. Поради десетгодишната си служба в Британската армия е водил експедиции на пет континента и е пътувал в над осемдесет страни. Като фотограф и журналист той специализира в документиране на хората и културите на отдалечени райони и зони, пострадали от военни конфликти. За да помогне за осигуряването на достъп до развиващите се икономики, той работи с различни регионални и национални правителствени служби.
Левисън Уд е член на Британското кралско географско дружество и на Международния клуб на изследователите.