Еверест. Забележителната история на Едмънд Хилъри и Тенсинг Норгей - Александра Стюарт

Еверест. Забележителната история на Едмънд Хилъри и Тенсинг Норгей
Автор: Александра Стюарт
Обем: 64 стр.
Формат в мм.: 240х300
Издател: ИК "Таралеж"
Мека подвързия
Дата на включване: 2020-03-01
Нашата цена: 15.46 лв
 

В късната сутрин на 29 май 1953 г. слънцето бавно огрява „Покрива на света“, духа лек ветрец, а двама мъже стоят изправени пред величествената гледка. Имената им са Едмънд Хилари и Тенсинг Норгей, „Покривът на света“ е Еверест.

Това е спиращата дъха история за това как двама много различни, но еднакви в своята решителност мъже преодоляват смразяващите температури, мощните ветрове и преминават ледопади, за да се изкачат до най-високата точка на света.
Станете свидетели на историята на двама малко познати герои и тяхното невероятно приключение. Прочетете разкази за стотиците мъже и жени, които помогнаха на Хилъри и Тенсинг да постигнат целта си. Тази блестяща книга съчетава свежите и модерни илюстрации на Джо Тод-Стентън със завладяващата история на Александра Стюарт и излиза точно навреме, за да отбележи стогодишнината от рождението на Едмънд Хилъри. Книгата разказва история за това как Едмънд Хилъри и Тенсинг Норгей успяват да оставят своя отпечатък и да се превърнат в първите хора стъпили на Еверест.

С впечатляващ предговор от най-известния жив изследовател на нашето време, сър Ранулф Файнс

Александра Стюарт чете лекции по Модерна история в университета „Оксфорд“, преди да реши да се занимава с журналистика. Известно време работи като репортер в редица вестници, а след това решава да тръгне от найниското стъпало, за да стане служител на пресцентъра на лондонската полиция, а по-късно започва работа в Централното управление на полицията. Алекс живее в Лондон със съпруга си и двете им деца. „Еверест. Забележителната история на Едмънд Хилари и Тенсинг Норгей, илюстрирана от Джо Тод-Стантън, е дебютната й детска нехудожествена книга.

Джо Тод-Стантън израства в Брайтън и получава първокласно образование по илюстрация от Универистета в Бристол. Той е автор и илюстратор на „Тайната на черния камък“, с която печели наградата за детска книга на Waterstones 2018 в категория „Илюстрации.“