Политическият процес и общественото мнение в България през 2019 г. Годишен обзор - Галъп интернешънъл, Първан Симеонов

Политическият процес и общественото мнение в България през 2019 г. Годишен обзор
Автор: Галъп интернешънъл, Първан Симеонов
Обем: 296 стр.
Формат в мм.: 140х210
Издател: ИК "Сиела"
Мека подвързия
Дата на включване: 2020-03-05
Нашата цена: 12.90 лв
 

Уважаеми читатели,

Това е може би първата бърза историзация на 2019 г., а и вероятно е единственият опит за социологическо обобщение на три десетилетия.
Четивото е нещо средно между справочник, наръчник и народопсихологично самовглеждане. Книгата не анализира, а само регистрира и описва.
Изводите и емоциите остават за читателя.

С пожелания за приятно четене,
Първан Симеонов

Това е седмата книга от възстановената традиция на годишните обзори на „Галъп интернешънъл“. Годишникът съдържа преди всичко непубликувани досега социологически данни – данни, които могат да се намерят само тук и голяма част от тях са получени през годината именно за нуждите на изданието.
Международни сравнителни изследвания, отношение към институциите и основни личности, масови възприятия за икономиката и личните финанси, общественото мнение за изборите, както и нагласите по най-важните скандали на 2019 г. – това е само част от включените в книгата теми. Публикувана е и специална глава за равносметки и тенденции от трите десетилетия след 1989 г. Годишникът представя и уникални ежемесечни резултати от тридесет години.
В близо 300 страници, високачественото издание включва общо 99 пълноцветни графики. Те са част от независимата изследователска програма, представителна за пълнолетното население – която агенцията приема за своя обществена мисия и която стои в основата на Политическия и икономически индекс на „Галъп интернешънъл“®.
Всичко е резюмирано на английски. Всяка графика е преведена. В края е публикуван справочник с основни събития, а в приложението „Някои инициативи на „Галъп интернешънъл“ е част от обществената дейност на агенцията през годината.