По книгата ще ме познаеш - Али Бърг, Мишел Калъс

По книгата ще ме познаеш
Автор: Али Бърг, Мишел Калъс
Обем: 360 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Софтпрес"
Мека подвързия
Дата на включване: 2020-04-05
Нашата цена: 16.37 лв
 

Вдъхновяващо обяснение в любов към книгите, приятелите и сродните души.

Франки Роуз работи в книжарница и живее за книгите. Но има отчаяна нужда от любов не само на хартия. Или поне от една-единствена полунормална романтична среща. Опитвала е всичко. Без успех. До деня, в който решава да използва литературата за необичаен експеримент.
Планът й е да започне да оставя любимите си романи – с кратко послание и адрес за връзка – из влаковете и трамваите в Мелбърн с надеждата те да привлекат изискания, чаровен и начетен мъж от нейните мечти. Все пак Франки е убедена, че книгите, които четем, са най-добрият тест за сродни души.
Но точно тогава в живота й се появява Съни – неустоима комбинация от Джон Найтли, господин Дарси и Едмънд Бъртрам в едно. Проблемът е, че докато Франки е фен на класиката и завършен литературен сноб, Съни чете не друго, а тийн литература. А това е недопустимо, нали? Поне докато тя не научи най-важното правило: Никога не съди за книга по корицата. Нито за мъж по вкуса му за книги.

Вдъхновена от „Книги по релсите“ – инициативата на двете авторки за популяризиране на четенето в Мелбърн, „По книгата ще ме познаеш“ е свежа и забавна история, в която са преплетени препратки към над 130 заглавия от световната литература.

Али Бърг и Мишел Калъс са най-добри приятелки от деца и се отнасят с една и съща страст към книгите и писането. Заедно дават начало на проекта „Книги по релсите“ в Мелбърн, който вече обхваща цяла Австралия. Али е творчески директор и съосновател на рекламната агенция „Хеджхог“ в Мелбърн, а Мишел работи като начална учителка.