Бунтарката - Дженифър Матю

Бунтарката
Автор: Дженифър Матю
Обем: 360 стр.
Формат в мм.: 140х210
Издател: ИК "Ентусиаст"
Мека подвързия
Дата на включване: 2020-04-11
Нашата цена: 16.02 лв
 

На Вивиан Картър ѝ е писнало

... от сексисткия дрескод в училище;

... от отвратителните и обидни подмятания на съучениците ѝ;

... от учителите, които позволяват всичко това да се случва!

Но най-много ѝ е писнало да следва правила и да се примирява с традиции, които унижават момичетата и не им позволяват да изразяват свободно себе си. Майката на Вивиан е била пънк мацка в гимназията, една от последователките на движението Riot Grrrl. Миналото ѝ вдъхновява дъщеря ѝ да създаде „Бунтарката“ – феминистки зин, който разпространява анонимно сред съучениците си. И докато тя просто изпуска парата, съученичките ѝ откликват и започват да популяризират посланията ѝ.

Преди да се е усетила, Вивиан е поставила началото на истинска момичешка революция...

„Вивиан Картър е силна, умна и толкова вдъхновяваща. Тя е моят нов герой, а „Бунтарката“ е новата ми любима книга. Горда съм да бъда момиче бунтарка!“ Дженифър Нивън, автор на бестселърите „Всички наши места“ и „Вселената на раменете ми“ „Бунтарката“ е сладка, забавна и дръзка. Прочетете я и се присъединете към битката!“ Ейми Полър

За автора:

Дженифър Матю е родена на Източния бряг на САЩ. Майка ѝ е кубинка, а баща ѝ – чилиец.
Дженифър е преподавателка по английски в основни училища и гимназии в Тексас, където живее със съпруга си, сина си и кучето си.
Като тийнейджърка е издавала собствен зин и в тази книга пише за всичките си любими неща – пънк-рока, правата на жените, деветдесетте години на миналия век, зиновете, Тексас и едно интересно момиче, нейната героиня.
Матю пише съвременни романи за тийнейджъри.