Изчезващата стълба. Книга 2 от Искрено коварен - Морийн Джонсън

Изчезващата стълба. Книга 2 от Искрено коварен
Автор: Морийн Джонсън
Обем: 264 стр.
Формат в мм.: 145х210
Издател: ИК "Ибис"
Мека подвързия
Дата на включване: 2020-04-11
Нашата цена: 12.65 лв
 

Романът е финалист в Goodreads Choice Awards 2019 (категория „Литература за тийнейджъри“)

Всичко, което Стиви Бел иска, е да открие ключа за разрешаването на мистерията в „Елингам“, но вместо това намира свой съученик мъртъв. И точно когато усеща, че е на ръба да сглоби всички парченца от пъзела, родителите ѝ я оттеглят от академията, за да е в безопасност. Сега, когато тя е далечe от училищните градини и тайните тунели, както и от нейните странни приятели, тя започва да се чувства откъсната от света. Е, поне няма нужда повече да вижда Дейвид – сина на през­рения политик Едуард Кинг.

После самият Кинг пристига в нейната къща, за да ѝ предложи сделка: ще върне незабавно Стиви обратно в „Елингам“. В замяна тя трябва да държи Дейвид под око. Кинг е по средата на кампания и не може да си позволи синът му да се забърка в неприятности. Ако Стиви е в „Елингам“, Дейвид ще се държи добре.

Загадките зад убийствата в „Елингам“ все още очакват да бъдат разкрити и Стиви знае, че е близо до тяхното разрешаване. Но пътят към истината крие повече неочаквани обрати, отколкото си е представяла...