Ънхюмън - Е.Т.Уиспър

Ънхюмън
Автор: Е.Т.Уиспър
Обем: 224 стр.
Формат в мм.: 120х200
Издател: ИК "Изток Запад"
Мека подвързия
Дата на включване: 2020-04-11
Нашата цена: 14.56 лв
 

Искате ли да сте Бог? Тогава участвайте в Лотария „Бог“! Или мечтата ви е да превръщате в злато всичко, до което се докосвате? Тогава добре дошли в корпорация „Мидас“! А може би искате да узнаете има ли рай? Илюзионистът ще ви отговори с пъклена усмивка. Кои са голокожите, подлежи ли Сътворителят на одит, щастие ли е да притежаваш Звездата на Баху, каква е мистерията с гардероба на Саймън Пърт...

Отговор на тези въпроси ще намерите в шеметния сборник с разкази „ЪНХЮМЪН“. Единственото разочарование, което ще изпитате накрая, е, че книгата не е с дебелината на Библията.

Диаболичното въображение на Е. Т. Уиспър ни превежда с резки виражи през фантастични антисветове, кафкиански лабиринти и екзистенциални колизии, за да ни остави на финала поразени, развеселени, недоумяващи, но винаги очаровани. Явявайки се продължител на най-добрите традиции на Р. Шекли, Ст. Лем, Кл. Саймък, и в същото време следвайки свой оригинален стил, авторът ни въвежда в истинска Валхала на фантастиката, където на една трапеза писател и читатели вдигат обща наздравица с медовина и похапват глиганско.

Трябва да е ясно: мойрите предат нишката на нашия живот и ние не знаем дали ще се възкачим на Олимп с ракетна раница, или топъл вихър ще ни отвее при Гълтача в нисшите области на смъртта.

Великата Тита да ни е на помощ! И приятно четене!