Тази свирепа песен. Чудовищата от Искреност, част I - Виктория Шуаб

Тази свирепа песен. Чудовищата от Искреност, част I
Автор: Виктория Шуаб
Обем: 384 стр.
Формат в мм.: 145х210
Издател: ИК "Емас"
Мека подвързия
Дата на включване: 2020-04-11
Нашата цена: 16.38 лв
 

Никой не е в безопасност в този войнстващ град на чудовища

Кейт Харкър и Огъст Флин са наследниците на един разделен и воюващ мегаполис, където насилието е родило истински чудовища. Кейт иска единствено да бъде подобие на баща си - безмилостно да пуска изчадията да безчинстват, а човеците да плащат скъпо за защитата си. Огъст най-силно желае да бъде човек, благ като баща си, да предпазва невинните. Но той е чудовище. И то способно да изтръгне нечия душа само с една изсвирена мелодия.

Без да се замисли, Огъст грабва възможността да наглежда Кейт, след като я изритват от шестия пореден интернат и я отпращат вкъщи. Не след дълго обаче младата жена разкрива неговата чудовищна тайна и при един провален опит за покушение двамата са принудени да бягат за живота си. Над тях и над дома им е надвиснала смъртна заплаха и те трябва да изберат дали да бъдат герои, или злодеи, приятели или врагове.

Световнопризнатата фентъзи писателка Виктория Шуаб и неизчерпаемото ѝ въображение ни пренасят в мрачен, кипящ от вътрешни борби град, достоен за сравнение с Готъм и четирите алтернативи на Лондон от бестселъровата поредица „Цветовете на магията“. А нейните герои Кейт и Огъст трябва да се преборят с чудовища, готови да ги разрушат от всички посоки... и с чудовищата вътре в себе си.