Мохамед Али - Аз съм най-великият. Официална автобиография - Мохамед Али, Ричард Дърам, с послеслов от Иван Ланджев

Мохамед Али - Аз съм най-великият. Официална автобиография
Автор: Мохамед Али, Ричард Дърам, с послеслов от Иван Ланджев
Обем: 512 стр.
Формат в мм.: 160х230
Издател: ИК "Кръг"
Мека подвързия
Дата на включване: 2020-05-06
Нашата цена: 25.48 лв
 

Eдинствената автобиография на Мохамед Али, която е пред вас е легендарна, а появата ѝ на български език е истинско събитие. „Аз съм най-великият“ е безкраен спомен за битките, които знаменитият боксьор води на ринга, но и извън него.

Мохамед Али, или Касиус Клей, е роден през 1942 г. в условията на расова дискриминация. Това белязва целия му живот и винаги занапред той ще се бори повече за уважение и спортни победи, отколкото за пари и слава. С действията си Али предефинира какво е да си спортист, като вдъхновява и дава надежда на милиони по цял свят да се стремят към истински важното за тях.

„Шампион не се става в залата – казва той. – Шампионите носят нещо дълбоко в себе си – желание, мечта, визия. Те трябва да имат също умения и воля. Но волята трябва да бъде по-силна от уменията.“

Книгата „Аз съм най-великият“ изгражда многостранен портрет на Али – между страниците ѝ той е спортна легенда, безапелационен противник на войната, скандален шоумен, любимец на жените, боец, поет, провокатор… Завладяващият му разказ от първо лице е неоспоримо доказателство за величието на най-добрия боксьор в историята на спорта.