Тигър - Поли Кларк

Тигър
Автор: Поли Кларк
Обем: 288 стр.
Формат в мм.: 160х230
Издател: ИК "Кръг"
Мека подвързия
Дата на включване: 2020-05-06
Нашата цена: 16.38 лв
 

Сюжетните нишки на „Тигър“ – тази многопластова творба на Поли Кларк, образуват чудат пъзел, досущ като шарките на царствения повелител. Няколко души пресичат съдбите си с тази на тигъра в магично разказаната история.

За да напише тази въздействаща история за едно от най-величествените животни – амурския тигър, авторката Поли Кларк се подлага на сериозна подготовка. Работи в зоопарк в Единбург и пътува до студените гори на Сибир, където изучава пътя на тигрите.

Резултатът е детайлен, достоверен, но и поетичен разказ, който сякаш ни пренася на сантиметри от могъщото животно. Неговата трагична съдба – застрашен от изчезване след ожесточено бракониерство, се смесва с тази на няколко души.

Фрида Блум е природолюбителка, пристрастена към болкоуспокояващите, злоупотребява и с морфин, заради което губи работата си. Томас е руски природозащитник и безволев любител на животни, запокитен от властния си баща в пустошта на Сибир. Едит пък е наследница на стар шамански род, която е сляла съществуването си с могъщата гора, за да избяга с детето си от тегобите на обществото.