Спасяване на светец - Кейго Хигашино

Спасяване на светец
Автор: Кейго Хигашино
Обем: 264 стр.
Формат в мм.: 140х215
Издател: ИК "Изток Запад"
Мека подвързия
Дата на включване: 2020-05-16
Нашата цена: 15.47 лв
 

Блестящият физик Манабу Юкава, познат на читателите от международния бестселър „Смъртоносна отдаденост“, е изправен пред нов случай на невъзможно убийство, в който инстинктите противоречат на фактите, а теориите – на реалността.

Йошитака, изпълнителен директор на ИТ компания, изпива подправено с арсеник кафе и умира. Съпругата му Аяне, от която убитият е искал развод, е логичният заподозрян. Тя обаче е била на стотици километри, когато Йошитака е отровен, пък и полицейският детектив Кусанаги си пада по нея и отказва да повярва, че е виновна. За разлика от него, младши детектив Каору Уцуми е убедена във вината на Аяне. Проблемът е, че не може да я докаже. Затова тя прави онова, което шефът й е правил многократно в миналото – обръща се за помощ към професор Манабу Юкава.

Ще успее ли гениалният ум на физика да разреши невъзможното убийство?

„Спасяване на светец“ е красиво замислен криминален роман с неочаквани обрати, които ще учудят и изненадат дори най-прозорливите читатели.

Кейго Хигашино (р. 1958 г.) е най-популярният съвременен японски автор на криминални романи. След като печели най-престижната японска награда за криминална литература – „Едогава Рампо“ – още с първия си роман, 27-годишният по онова време Кейго зарязва работата си като инженер, за да се отдаде изцяло на писането. Издава десетки романи и сборници с разкази (над 70 на брой), които оглавяват редовно класациите за бестселъри не само в родната му Япония, но и в Китай и Корея, където книгите му се радват на почти култов статус (през 2016 и 2017 г. най-продаваното заглавие и в двете държави е именно негов роман). Днес Кейго е толкова известен, че може спокойно да си съперничи с автори като Джеймс Патерсън и Дийн Кунц. Произведенията му са преведени на десетки езици, общият им тираж възлиза на стотици милиони, а по тях са заснети 7 телевизионни сериала и над 40 игрални филма.