Аз съм принцеса Анастасия - Ариел Лоуън

Аз съм принцеса Анастасия
Автор: Ариел Лоуън
Обем: 424 стр.
Формат в мм.: 145х215
Издател: ИК "Кръг"
Мека подвързия
Дата на включване: 2020-05-23
Нашата цена: 16.38 лв
 

Съдбата на руското царско семейство Романови, разстреляно жестоко от болшевиките през юли 1918 година в Екатерининбург, се свързва с една от големите мистификации на XX век. В трагедията, развълнувала милиони хора по света, винаги упорито се прокрадва идеята, че най-малката дъщеря, Анастасия, се спасява от смъртта и заживява далече от родината.

Години наред жена на име Ана Андерсън се представя за принцесата и буди надежди по темата из цяла Европа и в САЩ. Тя разпалва вярата, че спасената наследница не само е оцеляла, но и заслужава да бъде призната нейната идентичност и да ѝ бъдат оказани всички заслужени почести.

Романът на Ариел Лоуън „Аз съм принцеса Анастасия“ детайлно изследва нишките, оплитащи последните месеци на Романови в Русия, убийството на семейството и последвалата съдба на Ана – ранима жена, докрай убедена в правотата си. „Читателят не само ще научи, но и ще отсъди… И негова е последната дума в тази драматична и покъртителна книга, посветена на единствената принцеса Анастасия.“

В-к „Ню Йорк Таймс“