Кой да знае? Човешкото тяло - Софи Колинс

Кой да знае? Човешкото тяло
Автор: Софи Колинс
Обем: 224 стр.
Формат в мм.: 156х208
Издател: ИК "Книгомания"
Мека подвързия
Дата на включване: 2020-05-24
Нашата цена: 14.47 лв
 

„Кой да знае? Човешкото тяло” е забавен, богат с факти пътеводител в тайните на човешката анатомия. Съдържа повече от 100 въпроса, целящи да изострят любопитството ви и да дадат отговори, които едновременно информират и обогатяват. Десетте глави обхващат широка гама от теми:

– Раждането и преди него
– Най-бързите, най-високите, най-силните
– Тялото през вековете
– Модни тела
– Тялото отвътре
– Неочаквани събития
– Във вашата глава
– Човешките сетива
– В болест и здраве
– Смъртта и след нея

Всяка глава завършва с тест, който проверява знанията ви.

СОФИ КОЛИНС завършва университета в Кеймбридж и 25 години се занимава с книгоиздаване, след което става писател и редактор на свободна практика. Тя публикува книги на различни теми – от изкуството на Ван Гог до поведението на кучетата, като същевременно трупа значителни общи познания в най-различни области. „Кой да знае? Човешкото тяло” е прекрасно доказателство за това.

КОЙ ДА ЗНАЕ?

Могат ли хората спонтанно да се самозапалват?

Колко бърза е кихавицата?

Без колко органа бихте могли да живеете?

В „Кой да знае? Човешкото тяло” ще научите интересни факти за най-сложната машина на света – човешкия организъм. Тази книга ще обогати ума ви и ще ви даде отговори на любопитни въпроси, много от които дори не ви е хрумвало да зададете. Но след всеки ще възкликвате: Кой да знае?! Така че ако сте се чудили над загадки като „Наистина ли косата може да побелее от страх за една нощ?” или „Възможно ли е човешкият мозък да се препълни?” – тази книга е за вас. Всяка глава завършва с тест, който проверява какво сте научили, за да можете да блеснете пред своите приятели и близки с някоя изумителна история.