Сърца за изгаряне. Хроники на августовските убийства - Джонатан Баркър

Сърца за изгаряне. Хроники на августовските убийства
Автор: Джонатан Баркър
Обем: 608 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Плеяда"
Мека подвързия
Дата на включване: 2020-05-31
Нашата цена: 22.75 лв
 

Момче се запознава с момиче на едно гробище.

Хора в бяло откарват момичето с бял джип.

Момчето вижда момичето на същата скамейка в същото гробище година по-късно.

Случайност? Обреченост? Съдба?

След трагичната смърт на родителите си Джак Тач живее с леля си Джо. Един ден (по-точно – на 8-ми август), когато двамата с лелята са на гробището, Джак вижда тъмнокосо момиче, седнало на скамейка и четящо „Големите надежди“ от Дикенс. То е осемгодишно, казва се Стела и след минути изчезва, ала хлапакът вече е в плен на мистерията. Стела отново и отново ще се появява в живота му, и то винаги на същото място и на същата дата. Обгърната с тайнственост, загадъчна, дори малко злокобна – той е обсебен от нея.

После… започват да се изникват труповете. Тела на хора, които са обгорени, но дрехите им са непокътнати. Детективите от полицията Брайър и Фогел тръгват по следата и се натъкват на странен факт – ден след поредната среща на Джак и Стела винаги се появява овъглен труп.

А някъде на тайно място, непознато за света, момче без име, известно само като Обект „Д“, живее в пълна изолация. То носи маска и притежава толкова страховита дарба, че е обречено: онези, които го контролират, никога няма да му позволят да напусне секретната лаборатория.

Каква е връзката между Джак и Стела, загадъчните убийства и „Обект „Д“? Какви са злите сили, които са зад един чудовищен проект?

Хорър, трилър, фантастика – Джонатан Баркър разбърква главозамайващ коктейл от тези жанрове. Резултатът? Роман, който не се вписва в рамките на обичайното.