Шекспировият избраник - Милош Латинович

Шекспировият избраник
Автор: Милош Латинович
Обем: 212 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Изида"
Мека подвързия
Дата на включване: 2020-05-31
Нашата цена: 10.92 лв
 

Режисьорът Иван Старович получава покана да постави пиеса на Шекспир в провинциален град в областта Банат. Той избира „Бурята“. На фона на подготовката на тази пиеса се развива действието в романа „Шекспировият избраник“ – книгата, с която Милош Латинович се утвърждава като един от интересните съвременни сръбски автори, писател със запомнящ се постмодернистичен стил. Тя му носи номинация за най-голямата литературна награда в Сърбия – НИН-овата.

В своя творчески път Старович е подложен на драматични сблъсъци с личности от различни епохи, професионални предизвикателства, конфликти между изкуството и живота на фона на световната криза, на ценностната система и разпадането на обществените норми, на държавата и на собственото му семейство. Кой ще спечели накрая? Какви са шансовете на Старович да избегне поражението и да съхрани себе си?

Фантастичното и ирационалното, виденията и сънищата се преплитат с реалността, а сблъсъците между минало и настояще, желания и възможности, разум и страст се разрешават със съзнанието, че всичко на този свят е преходно, освен следите, които остават в изкуството и творческия дух.