Ветрове над Камино - Джон Гришам

Ветрове над Камино
Автор: Джон Гришам
Обем: 320 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Обсидиан"
Мека подвързия
Дата на включване: 2020-06-04
Нашата цена: 17.29 лв
 

Книгата не е в наличност
Добре дошли отново на остров Камино, където може да се случи всичко – дори убийство по време на ураган. Току-виж, то се оказало идеалното престъпление.

Брус Кейбъл, собственик на книжарница и търговец на редки издания, се подготвя за завръщането на писателката Мърсър Ман, чийто втори роман е станал бестселър. Но ето че ураганът Лио се отклонява от очакваната си траектория и се насочва към острова. Когато губернаторът на Флорида разпорежда незабавна евакуация на жителите на Камино, повечето от тях заковават с дъски прозорците на домовете си и бягат на континента. Брус обаче решава да остане.

Ураганът е опустошителен: доста къщи хотели и магазини са разрушени, наводнени са улици, загиват десетина души. Изглежда, че една от жертвите е Нелсън Кер, приятел на Брус и автор на трилъри. Само че раните на Нелсън – няколко подозрителни удара по главата – подсказват, че по-скоро става дума за убийство.

Кой би желал смъртта на Нелсън? Местната полиция е ангажирана с последиците от бурята и неспособна да разследва случая. Брус започва да се пита дали съмнителните типове в романите на Нелсън не са нещо повече от плод на въображението му. Някъде в компютъра на писателя се намира и ръкописът на последния му роман. Възможно ли е ключът за разрешаване на случая да е там – черно на бяло?

Онова, което Брус открива между редовете, е по-шокиращо от сюжетните обрати на Нелсън Кер. И много по-опасно.

„Ветрове над Камино“ е неустоимо приключение.