Кеят на злото - Греъм Грийн

Кеят на злото
Автор: Греъм Грийн
Обем: 384 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Кръг"
Мека подвързия
Дата на включване: 2020-06-04
Нашата цена: 14.56 лв
 

По крайбрежието на Брайтън кипи нестихващо веселие. Ала вгледаш ли се отблизо, се разкриват пукнатини, които отвеждат към мрачен и подземен свят. Там бушува гангстерска война, а престъпният живот е издигнат на пиедестал.

Седемнайсетгодишният Пинки извършва безмилостно убийство, а в опита си да избяга от правосъдието, се запознава с невинната и добродетелна Роуз. Двамата бързо затъват във водовъртежа на местната мафия и в противоречивите си чувства един към друг. Тя е готова за нов живот с него, a той изпитва омраза към всичко естествено и човешко.

Реални убийства в Брайтън тласкат Греъм Грийн да напише „Кеят на злото“. Така английският град се превръща в декор за една от най-зловещите книги на автора, който с цялото си творчество повдига въпроса за морала в човешката природа. Настоящият кримитрилър не прави изключение. Безспорна класика в модерната литература, романът превежда през деветте кръга на ада, за да покаже, че след тях невинаги има изкупление.

Греъм Грийн (1904 – 1991) е английски писател, драматург и критик. Със своите над 25 романа, много сборници с разкази и документални книги той е любимец на критиката и читателите. Житейският му път е вълнуващ (имал е безброй любовни авантюри и е бил таен агент на МИ-6) и често става вдъхновение за литературните му търсения.