Ал Капоне. Истинската биография на легендарния престъпен бос - Диърдри Беър

Ал Капоне. Истинската биография на легендарния престъпен бос
Автор: Диърдри Беър
Обем: 384 стр.
Формат в мм.: 165х235
Издател: ИК "Кръг"
Мека подвързия
Дата на включване: 2020-07-05
Нашата цена: 21.75 лв
 

Биографията на обществен враг номер 1 в Америка!

Ал Капоне – от обикновено италианско момче, син на бедни имигранти, до гангстер, който на 26 години достига върха на мафията. От убиец, на чиято съвест лежат най-малко 200 разстрела, рекетьор и собственик на бардаци до филантроп и грижовен баща и съпруг. Кой точно е Белязания? За себе си той казва: „Аз съм бизнесмен като другите. Всичко, което правя, е да задоволя търсенето“.

В сензационната си книга „Ал Капоне. Истинската биография на легендарния престъпен бос“ американската писателка Диърдри Беър разказва историята на мафиота, но чрез нови факти. Тя предлага друг поглед върху неговия личен живот, извън рамките на познатите митове. За да разсее наложеното мнение, че Капоне е единствено кръвожаден психопат, носителката на Национална литературна награда на САЩ прави дълги проучвания. Среща се с много роднини на Алфонс Габриел Капоне – част от тях още носят фамилията му, а други отдавна са я сменили, за да не бъдат уличени като родственици на убиец.

Биографията разкрива разтърсващия, но достоверен образ на човек – едновременно безпощаден лидер на престъпна империя и отговорен и чувствителен мъж в семейните дела.

Визитните картички на известната биографка Диърдри Беър (1935–2020) са задълбочените ѝ изследвания на двама литературни титани – Самюъл Бекет и Симон дьо Бовоар. За първото тя получава Национална литературна награда в Америка през 1981-ва. Доктор по сравнителна литература от престижния Колумбийски университет, Беър списва животоописанията и на други творци: писателката Анаис Нин (1995), психиатъра Карл Юнг (2003), илюстратора Саул Щайнберг (2012). Последният ѝ труд от 2016 г. е посветен на Ал Капоне и е бурно приет от критиката и читателите.