Вълците от Кала. Тъмната кула V. Второ издание - Стивън Кинг

Вълците от Кала. Тъмната кула V. Второ издание
Автор: Стивън Кинг
Обем: 608 стр.
Формат в мм.: 140х200
Издател: ИК "Плеяда"
Мека подвързия
Дата на включване: 2020-08-02
Нашата цена: 23.66 лв
 

Човекът в черно бягаше през пустинята и Стрелецът го следваше.

Преди повече от 40 години светът прочита това изречение… и вече не е същият.

Така започва поредицата за Тъмната кула, най-мащабната и най-епичната творба на Стивън Кинг. Фентъзи, изумителни приключения… и разказ за старата като света борба между доброто и злото.

Роланд от Гилеад, последният Стрелец, олицетворение на самотния герой от древните митове и от класическите уестърни, преминава през паралелни светове и се сблъсква с невъобразимото. Той извършва подвизи (и понякога предателства) в името на една-едничка цел – да открие и да запази мистичната връзка между всички светове, всички вселени – ТЪМНАТА КУЛА.

Роланд и спътниците му се връщат на пътя на Лъча и откриват, че след тях се движат неочаквани преследвачи. Те са жители на градчето Кала Брин Стърджис и отчаяно се нуждаят от помощта на стрелците. Веднъж на всяко поколение от страшната страна Тъндърклап в Кала нахлуват маскирани ездачи, наричани Вълците, и отвличат половината близнаци, родени в градчето. След време ги връщат, ала децата са увредени умствено и физически. След по-малко от месец Вълците отново ще се появят. В замяна за помощта отец Калахан предлага на Роланд могъщо, всевиждащо, но и зло кълбо. Стрелецът и неговият ка-тет са изправени пред почти непосилна задача – да намерят начин да сразят непобедимите Вълци, но и да се върнат в Ню Йорк, за да спасят съвременното въплъщение на Тъмната кула от машинациите на зловещата корпорация „Сомбра“.