Г-н Никой - Катрин Стедман

Г-н Никой
Автор: Катрин Стедман
Обем: 368 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Обсидиан"
Мека подвързия
Дата на включване: 2020-08-16
Нашата цена: 16.38 лв
 

Мъж без спомени и жена с твърде много спомени.
Той иска да си спомни. Тя трябва да забрави.

На безлюден плаж в Норфък, Англия, полицията намира млад мъж в безпомощно състояние. Той не говори и няма документи за самоличност. В местната болница интересът към него расте – лекарите, озадачени от състоянието му, и журналистите, които го наричат „Г-н Никой”, се питат кой е той и какво му се е случило. Когато загадъчният пациент възвръща говора си, става ясно, че не помни нищо за себе си.

Д-р Ема Луис е повикана от Лондон да постави диагноза и да назначи лечение. Това е дългоочакваният ѝ шанс, който може да ѝ донесе световна слава като невропсихиатър. Но тук се крие и опасността. Четиринайсет години по-рано тя е напуснала Норфък и е скъсала всякакви връзки с това място. А ето че сега нещо… или някой… я призовава да се върне. Колкото по-дълго време прекарва с пациента си, толкова повече се засилват тревогата и недоумението й. Защото Ема открива, че той знае за миналото й много неща, макар да не помни дори името си.

„Романът „Г-н Никой“ изследва травмата и последиците от нея, а множеството изненадващи обрати и лудешкият ритъм го превръщат в прекрасен трилър.“
Vanity Fair

„Загадки от миналото навестяват призрачно настоящето по изумителен начин, едва оставят време за глътка въздух… Стедман пише дори по-хубаво, отколкото играе.“
The New York Times Book Review

„Хипнотичен трилър. Сюжетът на Стедман е уникален и изключително добре пресъздаден.“
Associated Press

„Безупречен ритъм и вълнуващо препускане към финала. Много интелигентна книга.“
Woman’s Weekly

Катрин Стедман е британска актриса и писателка. Има водещи роли в различни британски сериали, както и на сцената на Уест Енд. Зад граница е известна предимно с ролята си на Мейбъл Лейн Фокс в сериала „Имението „Даунтън“. През 2016 г. е номинирана за театралната награда „Лорънс Оливие“ за най-добра поддържаща женска роля в „Опенхаймер“.

Дебютният ѝ роман „Нещо във водата“ е бестселър на „Ню Йорк Таймс“ и „Сънди Таймс“. Той е е избран за обсъждане в два от най-престижните книжни клубове в света – Hello Sunshine на Рийз Уидърспун в САЩ и Книжния клуб на Ричард и Джуди във Великобритания.

„Нещо във водата“ е номиниран за Международната награда за трилъри като най-добър дебютен роман. Правата за филмирането му са откупени от продуцентската компания на Рийз Уидърспун „Хело Съншайн“.