Моята олимпиада - Илия Троянов

Моята олимпиада
Автор: Илия Троянов
Обем: 280 стр.
Формат в мм.: 140х200
Издател: ИК "Сиела"
Мека подвързия
Дата на включване: 2020-09-07
Нашата цена: 14.62 лв
 

През 2020 г. трябваше да има Олимпиада, но вместо нея, можем да прочетем „олимпиадата“ на Троянов

Един аматьор решава да възкреси прочутия принцип на Кубертен и си поставя за цел да постигне поне половината от резултатите на шампионите в общо 80 олимпийски дисциплини за четири години.

Авторът на „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде“ Илия Троянов се впуска в това приключение с отворено съзнание, с много чувство за хумор и самоирония, но също и с важни въпроси, които търсят своите отговори.

Един аматьор, 4 години, 80 дисциплини

Пътят на Троянов го отвежда в различни точки на света, в страни, прочути със своите спортни постижения, и го среща с огромно разнообразие от характери и идеи. Авторът тренира борба в Техеран, джудо в Токио, гимнастика с Йордан Йовчев в България, плажен волейбол в Рио де Жанейро, а маратон тича не къде да е, а между селцето Маратон и Атина.

В „Моята олимпиада“ авторът изследва своята собствена същност, достига физическите си граници, успява да победи сам себе си и така да се промени. Той успява обаче и да открие много за човешката природа като цяло, за връзката между физическото и духовното, за истинския смисъл на спорта – отвъд медалите, световните рекорди, славата и бизнеса.

„При изследването на моите телесни и умствени граници научих не само колко слабости имам, но и колко разнообразен е човекът. Многообразието на физическите възможности е огромно. Можем да се потупаме по рамото. Нито едно друго същество в царството на животните не притежава толкова дарби.“

Илия Троянов