Хубав квартал - Терез Ан Фаулър

Хубав квартал
Автор: Терез Ан Фаулър
Обем: 360 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Обсидиан"
Мека подвързия
Дата на включване: 2020-09-12
Нашата цена: 16.38 лв
 

Валъри Oлстън-Холт, преподавател по екология, е вдовица, която живее със сина си Завиър в скромна къща в „Оук Нол”, квартал в малък град в Северна Каролина. Осемнайсетгодишният Завиър, дете на чернокожа майка и бял баща, предизвиква всеобщо възхищение със своето възпитание, интелигентност и музикален талант.
Новите съседи на Олстън-Холт са семейство Уитман. Валъри и проспериращият бизнесмен Брад Уитман повеждат война скоро след запознанството си: изкопаването на огромния му басейн е увредило вековния дъб в нейния двор, който постепенно загива.
Конфликтът им се ожесточава, когато става ясно, че Завиър и дъщерята на Уитман имат тайна връзка. Темата за невъзможната трагична любов поради предразсъдъци и семейни вражди звучи особено завладяващо и мощно в този модерен роман, призоваващ към мъдрост и взаимно уважение.

Съвременна драма, епична по своя обхват и въздействаща като древногръцка трагедия. Това е едно от литературните явления на 2020 г.

Терез Ан Фаулър е родена в Илинойс, САЩ. Тя е единствената дъщеря в семейството, има двама братя и като дете е мъжкарана. Не се дава на постоянните опити на баба си да я кипри с украшения и настоява да играе бейзбол, въпреки че в града ѝ има идеална за добрите момичета софтбол лига. Става едно от първите момичета в САЩ, което играе в детската бейзболна лига.

След твърде ранен първи брак и ангажимента сама да отглежда двамата си синове, тя става бакалавър по социология и културна антропология и магистър по креативно писане – завършва и двете специалности в Университета в Северна Каролина.

Публикува първата си книга през 2008 г. Първите ѝ три романа нямат голям успех и редакторът ѝ я съветва да продължи да пише под псевдоним, но тя решава вместо да смени името си, да смени жанра и да напише биографичен исторически роман за Зелда Фицджералд.

„Романът на Зелда Фицджералд“ е публикуван през 2013 г. и е първият ѝ голям успех. Преведен на над 20 езика по целия свят. По него има сериал на Amazon Studios с Кристина Ричи в главната роля.

Следващата ѝ книга е „Романът на Алва Вандербилт“ – биографичен роман за една забележителна личност, която използва своето огромно богатство, за да се бори за правата на жените преди повече от век.