Царство от мед. Книга 2 от трилогията Хрониките на Девабад - С.А.Чакраборти

Царство от мед. Книга 2 от трилогията Хрониките на Девабад
Автор: С.А.Чакраборти
Обем: 560 стр.
Формат в мм.: 145х210
Издател: ИК "Ибис"
Мека подвързия
Дата на включване: 2020-09-29
Нашата цена: 17.20 лв
 

Омагьосващото продължение на „Град от месинг“.

Животът на Нахри се променя завинаги от мига, в който, без да иска, призовава Дара – страховит, мистериозен джин. Откъсната от дома си в Кайро, тя се озовава в ослепителния кралски двор на Девабад и бързо открива, че ще има нужда от всичките си мошенически инстинкти, за да оцелее в него. Нахри се оказва уловена в златна клетка, наблюдавана от царя, който управлява от трона, принадлежал някога на предците ѝ. А една нейна грешна стъпка ще обрече на гибел цялото ѝ племе.

Междувременно Али е изпратен в изгнание заради това, че се е опълчил на баща си. Преследван от наемни убийци, носещ се без посока сред златните пясъци на бащиното му племе, той трябва да разчита на плашещите способности, с които са го надарили маридите – непредвидимите водни духове. Използването на новите му сили ще доведе до разкриването на ужасна тайна, която семейството му е пазило дълбоко заровена векове наред.

С наближаването на новото столетие джиновете се събират зад внушителните месингови стени на Девабад, за да празнуват. Ала невидима заплаха се приближава от север. Сила, която ще доведе огнена буря право в сърцето на самия град,..

С. А. Чакраборти e авторката на трилогията, превърнала се в международен бестселър, „Хрониките на Девабад“. Нейните романи са номинирани за наградите „Локус“, „Уърлд Фентъзи“, „Крауфорд“ и други. Още с излизането си „Град от месинг“, първата книга от трилогията, печели вниманието на публиката. „Нетфликс“ са закупили правата и книгите ще бъдат екранизирани.

„Лайбръри Джърнъл“ определя историята като „пищна и магическа“, а „Буклист“ споделя, че притежава „великолепно изграден свят, завладяващи герои и политически интриги“.