Неспокойните - Лин Улман

Неспокойните
Автор: Лин Улман
Обем: 352 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Колибри"
Мека подвързия
Дата на включване: 2020-10-04
Нашата цена: 15.84 лв
 

Виждаш. Спомняш си. Разбираш. С тези думи Лин Улман открехва вратата на читателите към своето минало и към живота на прочутите си родители. Тя започва да интервюира баща си с цел да напише книга за остаряването и записва разговорите им на диктофон. Години след смъртта на бащата съпругът на Лин открива отдавна забравените записи в един кашон на тавана. Тогава Улман се връща към спомените си за своето отминало детство, за живота си като тийнейджър в САЩ и за последните дни на баща си. „Неспокойните“ е роман за едно дете, което няма търпение да порасне, и за двама родители, които предпочитат да останат деца. За спомените, за забравените моменти и за всичко онова, от което е изтъкан един живот.

Норвежката писателка Лин Улман (р. 1966 г.), чието име се свързва с прочутите ѝ родители – норвежката актриса Лив Улман и шведския режисьор Ингмар Бергман, е автор на 6 романа, сред които „Милост“, донесъл ѝ престижната „Награда на норвежките читатели“, и „Неспокойните“, номиниран за Наградата за литература на Северния съвет.

През 2007 г. Улман е удостоена с наградата „Амалие Скрам“ за цялостно творчество. Днес романите ѝ са преведени на повече от 30 езика.