Да се влюбиш до полуда - Катарина фон Бредов

Да се влюбиш до полуда
Автор: Катарина фон Бредов
Обем: 384 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Емас"
Мека подвързия
Дата на включване: 2020-10-11
Нашата цена: 11.83 лв
 

Редно е любовта да бъде оградена с черна рамка с предупредителен текст: „Внимание! Силно пристрастяващо. Имайте предвид, че употребата на продукта може да навреди на хора от вашето обкръжение.“

Катрин и Фрида – най-добрите приятелки в гимназията, верни и неразделни. Но в класа влиза нов ученик – Адам. Погледът му с цвят на буреносно небе предизвиква трус в душата и на двете. Фрида – красива, от заможно семейство, умна, веднага признава влечението си. И сигурна, че Адам ще е неин, пристъпва без колебание към „свалянето“ му. Невзрачната Катрин не смее и да мисли, че може да е конкуренция пред приятелката си – няма момче, което да я предпочете, след като е видяло Фрида. А и не би искала за нищо на света да развали приятелството си.

Но не така мисли Адам, или по-точно не така чувства нещата...

Още един роман за любовта? И да, и не. В ръцете на изключителна писателка като Катарина фон Бредов, носителка на наградата „Астрид Линдгрен“ и на Националната награда на Германия, всеки материал се превръща в литературно събитие. Може ли да пишеш за млади хора, без да пишеш за любов? Естествено, че не, но покрай тази основна тема изникват още куп въпроси, определящи живота на днешния млад човек. И книгата е избрана от Младежкото жури за книга на годината на Швеция.