Природните закони в развитието на детето - Селин Алварес

Природните закони в развитието на детето
Автор: Селин Алварес
Обем: 440 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Колибри"
Мека подвързия
Дата на включване: 2020-10-16
Нашата цена: 19.36 лв
 

„Природните закони в развитието на детето“ е основополагаща книга, която ни предлага друг начин да видим детето и образованието му вкъщи и в училище. Селин Алварес обяснява по кристално ясен начин големите научни принципи, които подплатяват обучението и разгръщането на човешките способности. Тя споделя своя опит, запознава ни с дейностите, които могат да помогнат на детето да развие своя потенциал, както и мястото на възрастните в този процес.

Селин Алварес доказва, че революцията в образованието е възможна!

Селин Алварес (р. 1983), бивша учителка, езиковед по образование, придобива голяма популярност във Франция и Европа през 2016 г., когато издава книгата си „Естествените закони на детството“. Алварес провежда експеримент в една детска градина във френския град Женвилие. Работата й представлява комбинация между методите на Мария Монтесори и когнитивните науки. Водена от идеята си, че детството има свои естествени закони, които трябва да се уважават, тя ентусиазирано работи в тази насока и получава изключителни резултати.

В края на втората година всички деца от най-голямата група и 90% от средната знаят да четат и показват отлични знания по аритметика, като между другото, което не е никак второстепенно, развиват и ценни морални и социални качества.