Добрите крадци - Катрин Ръндъл

Добрите крадци
Автор: Катрин Ръндъл
Обем: 304 стр.
Формат в мм.: 140х210
Издател: ИК "Таралеж"
Мека подвързия
Дата на включване: 2020-10-23
Нашата цена: 15.46 лв
 

Детска книга на годината за 2019 г.

Когато замъкът на дядо и е отнет с измама, Вита решава, че трябва да оправи нещата. С помощта на новите си приятели – джебчийката Силк, въздушния акробат Самюъл и дресьора на животни Аркадий, тя съставя дързък план. Ще проникнат тайно в замъка. Ще откраднат това, което принадлежи по право на дядо и. Ще разобличат измамника. Ще бъдат добрите крадци!

Планът им крие много подводни камъни, защото Ню Йорк от двайсетте години на XX век е пълен с тайни и опасности. Дали смелата Вита и верните и приятели ще успеят да надхитрят града, който никога не спи?

Изпълнена с приключения и хумор, „Добрите крадци“ е история за рисковете, които сме готови да поемем заради хората, които обичаме. Завладяващ разказ за надежда, решителност и състрадание, който ни показва, че нищо не е невъзможно, когато вложиш сърцето и душата си в него.

„Добрите крадци“ е забележителна история за приключения, семейство и приятелство.“
Катрин Дойл

КАТРИН РЪНДАЛ е родена през 1987 г. и е живяла в Лондон, Брюксел и Зимбабве. Носител е на множество награди за детска литература, сред които Waterstones Children’s Book Prize и Boston Globe-Horn Book Award. Тя е член на научното дружество за ренесансова литература към колежа „Ол Соулс“ към Оксфорд.

Романът „Изследователят“ е първата и книга, издадена в България от издателство „Таралеж“.