Психометрични и IQ тестове - Филип Картър

Психометрични и IQ тестове
Автор: Филип Картър
Обем: 240 стр.
Формат в мм.: 140х210
Издател: ИК "Locus"
Мека подвързия
Дата на включване: 2020-10-24
Нашата цена: 15.47 лв
 

Оценете креативността, способностите и интелигентността си

Този сборник с подбрани тестове ви дава възможност да идентифицирате силните и слабите си страни и да получите пълна картина за личността, способностите и интелигентността си.

Защо е нужно да знаем това?
Познанието ни прави по-силни и по-ориентирани, а възможностите ни да изберем подходяща работа, хора, с които да общуваме, дори занимания и хоби, са далеч по-богати и по-успешни.
Според Филип Картър “личността се отнася до модели на мислене, чувстване и поведение, които са уникални за всеки от нас и ни разграничават от други хора”, така че е добре да знаем какво точно ни отличава. Съдържанието е достъпно, приложимо и полезно, и освен това доставя удоволствие.
Психометричните и IQ тестове се използват при набирането и подбора на персонал от компаниите, които искат да си гарантират служители от най-високо ниво. Тук ще получите експертни съвети за подготовка за тестове и практически насоки как да подобрите резултатите си.
Включени са IQ тестове, както и стотици въпроси с отговори и анализ върху:

• вербална интелигентност;
• пространствена ориентация;
• цифрови изчисления;
• логически разсъждения;
• творчество, въображение;
• латерално мислене;
• бързина на мислене;
• ниво на самоувереност и удовлетвореност.

Освен жизненоважна подготовка за всеки, изправен пред тези тестове, книгата ще привлече и онези, които обичат да напрягат и упражняват ума си.
Особено ценна и много полезна е последната глава – с верните отговори, обяснения и оценки, което предоставя възможност за самоанализ и по-нататъшно усъвършенстване. В това се изразява всъщност и най-силната мотивация да се тестваме с помощта на тази книга.

Филип Картър е утвърден експерт и автор на тестовете. Написал е над 100 книги върху всички аспекти на тестирането, кръстословиците, главоблъсканиците и логическите разсъждения.