Стари кости - Дъглас Престън, Линкълн Чайлд

Стари кости
Автор: Дъглас Престън, Линкълн Чайлд
Обем: 352 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Бард"
Мека подвързия
Дата на включване: 2020-11-06
Нашата цена: 14.57 лв
 

Нов трилър за археология, история и убийства!

Нора Кели, млад археолог, получава уникално предложение от историка Клайв Бентън: да ръководи археологическия екип, който ще се опита да намери така наречения Изгубен лагер на Донър. Пионерите от неговата група се сдобиват със зловеща слава в американската история, след като през 1846 г. засядат в снеговете на калифорнийските планини. Съдбата им остава неизвестна, докато от горите не се появяват превърналите се в скелети оцелели, бълнувайки за глад, убийства и канибализъм.

Озовала се в планината, експедицията разбира, че откриването на лагера е само първата стъпка. Защото, когато открива старите кости, научава истината за случилото се там. Тя е шокираща, невероятна и надхвърля проявите на канибализъм.

Когато ужасите от миналото довеждат до насилие в съвременността, възлагат случая на новобранката от ФБР агент Кори Суонсън. Докато разследва, тя открива, че нейната първа задача може да се окаже и последна...

А накрая се появява и фамозният Алойшъс Пендъргаст, ментор на Кори и познат на Нора Кели, за да им помогне да намерят и златно съкровище.