Книга на копнежите - Сю Монк Кид

Книга на копнежите
Автор: Сю Монк Кид
Обем: 472 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Обсидиан"
Мека подвързия
Дата на включване: 2020-11-28
Нашата цена: 17.29 лв
 

„Аз съм Ана. Бях съпруга на Исус бен Йосиф от Назарет. Нарекох го Моя възлюбен, а той на шега ме кръсти Малка гръмотевица. Твърдеше, че чувал грохот в мен, докато спя, подобен на далечен гръм, идещ отвъд долината Нахал Ципори или дори от по-далече, зад река Йордан. Не се съмнявам, че е чувал нещо. Откакто се помня, у мен живеят копнежи, надигат се като нощни птици да извиват глас по тъмно. Това, че съпругът ми е долепял сърцето си до моето на тънката ни постеля и се е вслушвал, е израз на добротата му, която най-много обичах у него. Чувал е как животът ми умолява да се роди.“

Изключителен роман, написан с безкрайно уважение и почит към човешкото и божественото в героите. Вечна история, която всички познаваме, но разказана по нов начин от жена, която извисява своя глас и хвърля светлина върху събития, променили света преди две хиляди години. Евангелието на Ана – една светла и красива книга, в която факти, мит и въображение се сплитат по блестящ начин, истинско литературно бижу.

„Блестящ роман… История, която всички познаваме, но разказана от нов ъгъл. Герои, които оживяват пред нас по изумителен начин. Браво!“

„Дейли Мейл“, Лондон

Сю Монк Кид (р. 1948) е американска писателка от малък град в Силвестър, Джорджия. Родното ѝ място оказва дълбоко влияние върху написването на първата ѝ книга – „Тайният живот на пчелите“. Романът се задържа над сто седмици в класацията за бестселъри на „Ню Йорк Таймс“, продава над шест милиона екземпляра и има филмова адаптация.

Книгите на Сю Монк Кид са издадени в над трийсет държави. Освен на романи тя е автор и на мемоари. Има много награди, сред които Poets & Writers.

Сю Монк Кид живее в Чарлстън, Южна Каролина.