Родриго Свирепия и неговият оръженосец Дребчо - Михаел Енде, Виланд Фройнд

Родриго Свирепия и неговият оръженосец Дребчо
Автор: Михаел Енде, Виланд Фройнд
Обем: 216 стр.
Формат в мм.: 165х235
Издател: ИК "Колибри"
Твърда подвързия
Дата на включване: 2020-12-09
Нашата цена: 19.36 лв
 

Дребчо е убеден, че в него се крие истински рицар разбойник, затова непременно иска да се изучи при прословутия Родридо Свирепия. Само че преди да го вземе за оръженосец, разбойникът решава да го подложи на изпитание. Когато Дребчо се натъква на каляската на принцеса Флип, той вижда златен шанс. Та нима има нещо по-опасно от отвличането на принцеса? Момчето обаче не подозира, че и могъщият магьосник Абрус Кадабрус и неговият дракон са хвърлили око на принцесата.

Михаел Енде (1929–1995) е смятан за един най-известните германски писатели, като се нарежда и сред най-многообразните автори. Наред с книги за деца и юноши е писал и поетични текстове към илюстровани книги, както и произведения за възрастни, театрални текстове и стихотворения. Много от творбите му са филмирани или преработени за радио и телевизия. За литературното си творчество той е удостоен с множество германски и международни награди. Книгите му са преведени на над 40 езика и са продадени в повече от 35 милиона екземпляра.

Виланд Фройнд е роден през 1969 година – точно навреме, за да прочете „Приказка без край“ без чужда помощ при излизането ѝ през 1979 година. Фройнд следва немска и английска филология, но остава верен на Михаел Енде и като голям. Сред най-известните му романи за деца са „Невероятното пътешествие на Йонас Никой“, „Тьортел“ и „Никога не будете шрат!“. Неотдавна авторът получи литературната награда „Ловецът на плъхове“ за „Кракон“ и беше номиниран за Германската награда за юношеска литература.